Hogyan működik?

„Lépés-Váltás az Észak-Hegyháton” HazaTér közösségi közlekedés támogató rendszer

Általános Felhasználási feltételek

Felhasználói útmutató

Utasként

Hogyan kell autóst keresni?

Ha utat keres, használja a főoldalon található keresőt: írja be az indulási- és érkezési címek nevét, majd pontosítsa a dátumot. A gépelési hibák elkerülése érdekében kérjük, válasszon az önműködően felkínált címek közül.

Ezután a “Keresés” gombra kattintva az összes ajánlatot látni fogja, ami az adott pillanatban elérhető.

Hogyan kell lefoglalni az utat?

Miután a kereséskor megtalálta a megfelelő utat, tájékozódhat az utazás részleteiről. „Helyfoglalás” gomb megnyomásával a rendszer e-mailben jelzi az autós felé az utazási szándékot. Ezután feltudják egymással venni a kapcsolatot és egyeztetni az utazás részleteit.

Autósként

Hogyan tudja meghirdetni szabad üléseit?

Bejelentkezést követően a főoldali menü „Autós menü” gombra kattintva, a következő lépéseket követve regisztrálhatja a felajánlott utat, megadhatja annak részleteit.

  1. Amennyiben még nem tette meg, regisztráljon egy gépjárművet a „Járműveim” menüpont alatt, nélküle nem lehet hirdetést feladni.

  1. Amennyiben már regisztrált járművet, a „Hirdetés feladás” fül alatt meghirdetheti az útját.

  1. Válassza ki a 1. Jármű adatait (rendszám, szabad ülések száma)

  1. A 2. Útvonal, dátum megadása menüpontnál válasza ki az indulási és érkezési címeket, valamint az utazás dátumát. Az interaktív térképen rögtön ellenőrizni tudja a megadott útvonal helyességét. Ne felejtse el az „Autópályán megyek” opció megadását, amennyiben az autópályát használná utazása során.

  • A „köztes megálló hozzáadása” opciót választva plusz megállóhelyeket adhat meg az indulás és az érkezési pontok között.

  • A „Megjegyzés” mezőbe plusz információkat adhat meg az útról. Érdemes minél több részletet megadni. (pl. pontos indulási hely, autó ismertető stb.)

  1. Adja meg azt az időt, amin belül még lemondhatja az utas a lefoglalt utat, abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva mégsem tudna Önnel utazni.

  1. Amennyiben pénzt kér az útért, kérjük adja meg a személyenként elkérhető összeget.

  1. A „Hirdetés feladása” gomb megnyomásával küldi el a rendszer a hirdetést, amely megjelenik a weboldalon. Az út a beállított időpontban azonnal láthatóvá válik minden tag számára, akik máris lefoglalhatják a meghirdetett üléseket, elküldhetik foglalási kérelmeiket.